Sunnuntai, Syyskuu 9, 2018, 12:38 | Ei kommentteja »

Karjalan lennosto 100 vuotta

Karjalan lennoston entinen komentaja eversti Ari Jussila kertoo aiheesta "Karjalan lennosto 100 vuotta. Kylmästä sodasta kansainvälisyyteen" tiistaina 25.9. klo 18.30 Kuopion Klubilla. Jussilalta ilmestyy myöhemmin samalla viikolla Karjalan lennoston historiikki, joten saamme aiheesta ennakkoa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran, Pohjois-Savon UKK-Seuran ja Pohjois-Savon maanpuolustusyhdistyksen kanssa.

Sankarihautaus ja sotilaspapisto

TT, KTM Juha Poteri puhuu otsikon mukaisesti torstaina 11.10. klo 17.30 Kallaveden kirkolla. Poteri on väitellyt sankarihautauksesta vapaussodassa ja kirjoittanut tänä vuonna ilmestyneen sotilaspapiston historiateoksen. Tilaisuudessa voi ostaa Poterin väitöskirjaa Sankarihautaus vapaussodassa - valkoisten kaatuneiden hautaaminen Suomessa vuonna 1918 hintaan 20 euroa (varaa tasaraha). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kallaveden seurakunnan, Kuopion Paasikivi-Seuran ja Pohjois-Savon UKK-Seuran kanssa.

Stalin ja Suomi

Lokakuun toinen tilaisuus on torstaina 25.10. klo 18 Kuopion Klubilla, jossa professori Kimmo Rentola puhuu aiheesta ”Stalinin salaiset kansiot". Rentola on Helsingin yliopiston poliittisen historian professori, joka on tutkinut erityisesti kommunisteja ja Neuvostoliittoa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran, Pohjois-Savon UKK-Seuran ja Pohjois-Savon maanpuolustusyhdistyksen kanssa.

Helsingin Sanomat ja muut valtiomahdit

FT Aleksi Mainio kertoo aiheesta "Erkot, Kekkonen ja Neuvostoliitto" keskiviikkona 28.11. klo 18.30 Kuopion klubilla. Mainiolta ilmestyi tänä vuonna Helsingin Sanomien ja Erkkojen "idänpolitiikkaa" käsittelevä tutkimus. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran ja Pohjois-Savon UKK-Seuran kanssa.

Glögiä ja juomareita

Seuran jouluista iltaa vietetään tiistaina 11.12. klo 17 alkaen Kuopion Lyseon ruokasalissa. Tarjolla on perinteisen tapaan musiikkia ja glögiä, torttuja sekä pipareita.

Ohjelma jatkuu samassa paikassa klo 18, jolloin Jyväskylän yliopiston historian professori Kustaa H.J. Vilkuna kertoo aiheesta ”Juomareiden valtakunta”.