Sunnuntai, Syyskuu 9, 2018, 12:38 | Ei kommentteja »

Suomalaiset SS-miehet

Kevään toimintakausi alkaa mielenkiintoisesti maanantaina 28.1., jolloin dosentti André Swanström kertoo näkemyksensä suomalaisista SS-miehistä klo 18 Kuopion klubilla, Kuninkaankatu 10. Swanströmin kirja Hakaristin ritarit on herättänyt huomiota, sillä siinä väitetään suomalaisten SS-miesten syyllistyneen sotarikoksiin.

UKK ja urheilu

Kekkonen kilpaili aikoinaan nuorena miehenä Kuopion Väinölänniemellä ja käytti myöhemmin presidenttinä urheilua sisä- ja ulkopoliittisena työkalunaan. Kekkosesta ja urheilusta kertovat ministeri Matti Ahde ja FT Kalle Virtapohja yleisötilaisuudessa torstaina 21.2. klo 18 Kuopion Lyseon juhlasalissa. Ahde on moninkertainen ministeri ja entinen TUL:n puheenjohtaja, Virtapohja puolestaan on julkaissut teoksen Kekkonen urheilumiehenä.

Vuosikokous ja suomalaista vakoilua Moskovassa

KIS:n vuosikokous on keskiviikkona 13.3. klo 17.30 Kuopion Muotoiluakatemian Piispantalon Kristallisalissa, Piispankatu 8. Esillä ovat sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen klo 18.30 suomalaisista sotilasasiamiehistä Maanpuolustuskorkeakouluun väitöskirjaa tekevä FM Heidi Ruotsalainen esitelmöi otsikolla ”Moskovan sotilasasiamies vakoiluverkon vartijana”. Ruotsalainen on tutkinut aiemmin mm. Äänislinnan agenttikoulun naisia.

Valamon luostari ja kansallinen identiteetti

FT Sari Hirvonen kertoo Valamon luostarista ja kansallisesta identiteetistä keskiviikkona 3.4. klo 17.30 Kuopion ortodoksisen srk:n seurakuntatalossa, Snellmaninkatu 8. Esitelmän jälkeen on mahdollisuus tutustua Pyhän Nikolaoksen katedraaliin Hirvosen opastuksella. Hirvonen on kirjoittanut katedraalin 100-vuotishistoriikin ja väitellyt Valamon luostarista ja kansallisesta identiteetistä.

Snellman ja kotiseuturetki

Perinteinen kunniakäynti J. V. Snellmanin patsaalla perjantaina 10.5. klo 10 yhdessä opiskelijoiden kanssa. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

Kotiseuturetki järjestetään kesäkuussa. Lisätietoja retkestä loppukeväällä