Sunnuntai, Syyskuu 9, 2018, 12:38

SYKSY 2021

Koronatilanteen vihdoinkin hellittäessä on aika aloittaa KIS:n jäsentilaisuudet. Pyrimme järjestämään tilaisuudet terveysturvallisesti. Tulethan paikalle vain terveenä.

”Yhdysvaltojen demokratia uhattuna”

Ulkopoliittisen instituutin tutkija ja tutkimusviestintäpäällikkö Maria Annala käsittelee otsikon mukaisesti Yhdysvaltojen nykytilaa, Donald Trumpin roolia ja ajankohtaista Afganistanin tilannetta torstaina 23.9. klo 17 Kuopion Muotoiluakatemian Piispantalon Kristallisalissa (Piispankatu 8, käynti sisäpihan puolelta).

Annalalta ilmestyi viime vuonna kirja Trumpin kansa: keitä he ovat ja miksi he rakastavat johtajaansa, jota on myytävänä tilaisuudessa hintaan 22 euroa (käteismaksu tai Mobile Pay). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran, Pohjois-Savon UKK-Seuran ja Pohjois-Savon maanpuolustusyhdistyksen kanssa.

Stalinin tapattamat Jäämeren suomalaiset

Professori Martti Turtola kertoo Jäämeren suomalaisista torstaina 28.10. klo 17 Piispantalon Kristallisalissa. Turtola on yhdessä Tarja Lappalaisen kanssa julkaissut aiheesta kirjan Stalinin tappamat — Muurmannin suomalaisten pitkä ja musta yö, jota on myytävänä tilaisuudessa hintaan 20 euroa (tasaraha). Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran ja Pohjois-Savon UKK-Seuran kanssa.

Suomen ortodoksinen kirkko idän ja lännen välissä

Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni kertoo Suomen ortodoksikirkosta idän ja lännen välissä torstaina 25.11. klo 18.30 Piispantalon Kristallisalissa, Piispankatu 8. Myös tämä tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion Paasikivi-Seuran ja Pohjois-Savon UKK-Seuran kanssa.

Glögiä ja arkeologiaa

Seuran jouluista iltaa vietetään tiistaina 7.12. klo 17 alkaen Kuopion museon kokoushuoneella (Museokatu 1). Tarjolla on perinteisen tapaan musiikkia ja glögiä, torttuja sekä pipareita.

Ohjelma jatkuu museon monitoimitilassa klo 18, jolloin arkeologi, FM Liisa Kunnas-Pusa kertoo Puijonsarven nenässä vuoden 2020 kesä-heinäkuussa tehdyistä arkeologisista kaivauksista ja niiden tuloksista.

Olet lämpimästi tervetullut tilaisuuksiin, tavataan silloin!

Entä millaisia tilaisuuksia sinä haluaisit KIS:n järjestävän? Kerro mielipiteesi meille sähköpostilla osoitteeseen toimisto@kuopionisanmaallinenseura.fi.

Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät